TANDLÄKARE HAGSTAM

Professionell behandling i hjärtat av Malmö

Kontakta oss: 040 - 23 51 90

Barn & Ungdomstandvård

Barn

Vi tycker det är både kul och trevligt att ha hela familjen som patienter. Vi tycker också att det är självklart att barnen ska ha lika bra behandling som sina föräldrar. Alla barn går gratis till och med det år de fyller tjugoett.

Goda råd till dig och ditt barn:

  1. Borsta tänderna på ditt barn två gånger om dagen, morgon och kväll.
  2. Använd en tandborste med ett litet borsthuvud som passar i ditt barns mun.
  3. Använd fluortandkräm avsett för barn, eftersom dessa innehåller rätt mängd fluor för barn. Ta en liten klick på borsten, ungefär i storlek med barnets egen lillfingernagel.
  4. Tänk på att borsta tändernas samtliga sidor, utsidan, insidan och tuggytor. Det är bra att ha samma tillvägagångssätt varje gång, så att ingen yta glöms bort.
  5. Håll tandborsten i 45° vinkel mot både tand och tandkött och borsta med små, gnuggande rörelser med ett lätt tryck. Var noga med att få rent även vid tandköttskanten där bakterier lätt ansamlas.


Ungdom

Du som är mellan 22-29 år får varje år ett bidrag från Försäkringskassan på 300 kr. Summan dras automatiskt av från din tandvårdsräkning. Ditt bidrag kan sparas i upp till två år, vilket innebär att om du inte fått någon tandvård utförd under förra året har du rätt till ett avdrag på hela 600 kr från din räkning.
Tandläkare Hagstam   |   Gustav Adolfs Torg 45 - Malmö   |    040-23 51 90    |    info@tandlakarehagstam.se